"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
Hi Bloggerian Sekalian
Assalamualaikum dan Selamat Malam

First of all, Adie nak katakan Adie dah kembali. InsyaAllah akan kekal kembali ke dunia blogger ni. Sebab da bebas dari alam persekolahan. Now nak tunggu keputusan SPM jer. If, oke dapat lah melanjutkan perlajaran, if kurang oke, still usaha untuk melanjutkan pelajaran. Sapa tak nak weyh cita-cita dia tak tercapai. Cita-cita Adie nak jadi seorang yang berjaya dalam hidup, tapi pekerjaan tuh mestilah halal didunia dan diakhirat.

Ni, ad hot story jugak la ni Adie nak cerita. Dah habis sekolah, mesti dok sibuk cari kerja sana sini. Alhamdulillah, Adie dapat kerja tapi Adie jugak dapat manager yang S***. Ceritanya begini, Adie baru jer eksiden mnggu lepas, so nak jadikan cerita mntklah mc dua hari. Dua hari jekot. Tetiba Adie dapat mesej, yang berbunyi begini "sakit sikit jekot tu pon nak mc, bukannya patah tulang" oke, sejak dari tuh Adie tahu, kalau patah tulang jer baru dapat mc. See? susah kalau dapat manager yang tak berhati perut macam tuh. Puihhhh. 

Oke, disebabkan Adie ni pekerja, so terpaksalah mengalah. Adie mengalah bukan sebab hormat k. Adie mengalah sebab malas nak besar-besar kan pergaduhan ni. So, Adie amik keputusan untuk berhenti dari kerja tuh. Jumaat lepas Adie dah bagi surat notis, mybe jumaat ni akan tahu keputusannya. Lagi pun memang Adie nak berhenti kerja situ sebab Adie kene tolong kakak Adie jual sarapan kat negeri sembilan. Mybe kerja ngan family lebih best dari kerja dengan orang. 

By the way, thanks to my big boss Dato' Izal and Cik Intan sebab bagi Adie peluang kerja dekat situ. Itu adlah satu pengalama yang Adie takkan lupakan. InsyaAllah suatu hari nanti kita akan berjumpa lagi. Bye semua. Nak tidooooo.


p/s: jangan kerana pangkat kita menyombong dengan orang lain.


Assalamualaikum dan Terima Kasih


Post By Adie Putra @ Jan 16, 2014 | 2 Alien's

Blogger Teena Tna said...

Kalau jadi kuli memang selalu jadi macam ni. Sabar jelaa kan.

 
Blogger AdiePutra_R said...

Teena Tna | Hurmss, tula.. takpe, lg pon saya dah benti da, mmg kne sabar pon. baru nak masuk alam pekerjaan katakan :D

 

Post a Comment