"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
Simple blockquote
Assalamualaikum dan Hyep. Harini Adi nak buat tutorial blockquote yang simple jer. Oke, jum start.

Contoh blockquote :



Hii, sentuh saya boleh?

Pengguna blogskinsSearch code ni blockquote{ dan gantikan dengan code bawah ni. Kalau takde paste kat atas </style>
Designer templete : Search code ni .post blockquote{ dan gantikan dengan code bawah ni.

Ni codenyer :


blockquote{
background:url(http://i53.tinypic.com/bjdddw.jpg);
padding:10px;
border-left:20px solid #ad1aff;
border-right:20px solid #ad1aff;
-webkit-transition: all 0.5s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.5s ease-in-out;
-o-transition: all 0.5s ease-in-out;
-ms-transition: all 0.5s ease-in-out;
transition: all 0.5s ease-in-out;
color:#000;
}
blockquote:hover{
border-left:0px solid #a1daff;
border-right:0px solid #a1daff;
}



Senang bukan? Hoope tuto ni dapat bantu korang. Walaupun ada sesetengah blogger yang dah tahu. 
Tuto dah habis~ Assalamualaikum.
Bye..

Labels: ,



Post By Adie Putra @ Nov 11, 2012 | 0 Alien's

Post a Comment