"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
Billy player

  
Assalamualaikum dan Hyep

Harini Adie nak buat tuto billy player yang macam Adie pakai skarang ni. Korang nak guna tuto ni? Boleh tak de masalah. Hope tuto ni membantu korang. Tengonk gambar bawah ni, tu lah contoh billy player.



 Korang kene pergi [sini] . Tuh website billy player. Nanti kluar website macam ni.



 Then pergi [sini] untuk cari lagu yang korang nak . Cari lagu yang korang nak kat "Search Box". Dah ada url lagu sendiri, abaikan step 2, 3 dan 4. Terus step ke-5.


 Bila dah kluar result dia, klik aje tajuk lagu yang korang nak tuh. Nanti akan kluar pop up macam ni.


 Then , korrang scroll ke bawah sampai jumpa "HTML Embed" mcm kat bw ni .Korang pilh code yg mcm Adi kotakkan tuh, start dr HTTP dan berakhir MP3 .



 Da pilih url lagu yang kita nak , masukkan balik di tempat yang dia nak , mcm kat bwh ni 



 Da siap letak semua. Then, scroll kebawah sampai jumpa ayat "Generate Code". Tekan button tersebut dan akan kluar popup macam ni.



 Copy semua kod tuh dan pastekan di blog korang. 
 Tutorial ni dah berakhir. So, sapa yang tak fam lagi, boleh tanya Adie. 

Tak faham tanya tau

Bye. Assalamualaikum





Post By Adie Putra @ Nov 28, 2012 | 1 Alien's

Blogger Nurul Atiqahh said...

Terima kasih adi =) menjadi ! walaweh :D

 

Post a Comment