"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
Gambar sidebar hover macam Adi

ASSALAMUALAIKUM + SELAMAT MALAM 

Hi , korang tengah buat apa tuh ? Hari ni Adi nak buat tutorial DISCRIPTION macam Adi tuh . Bila sentuh gambar kluar Discription . Ni juga bole letak Cbox . Hope korang faham lar erh . 


Klik untuk mengembang 

Ok . Jom kita mulakan :

BLOGSKIN 

1- Pergi ke Darshboard > Templete .
2- Ctrl+F perkataan </style> .
3- Dah jumpa , copy code kat bwah ni dan pastekan kat atas kod tadi .

#container { border: 5px solid #eaeaea; background: url('URL IMAGE'); width: 200px; height: 115px; }
#content { background: #fff; padding: 0px; padding-top: 0px; width: 200px; height: 115px; opacity: .03; }
#content:hover { opacity: .65; }

4- Then pergi sidebar yang anda nak letak CHATBOX atau DISCRIPTION ke . 
5- Copy kod kat bawah ni dan pastekan di sidebar . [ ikut kesukaan anda ]

<center><div id="container">
<div id="content">
LETAK CODE CHATBOX atau AYAT ANDA</center>
</div>
</div>
<center>touch my picture for CBOX/DISCRIPTION</center>

DESIGNER TEMPLETE - copy kat HTML code

<style>
#container { border: 5px solid #eaeaea; background: url('URL IMAGE'); width: 200px; height: 115px; }
#content { background: #fff; padding: 0px; padding-top: 0px; width: 200px; height: 115px; opacity: .03; }
#content:hover { opacity: .65; }
</style>
<center><div id="container">
<div id="content">
LETAK CODE CHATBOX atau AYAT ANDA</center>
</div>
</div>
<center>touch my picture for CBOX/DISCRIPTION</center>

6- Nota :
      * width , height CHATBOX dan CONTAINER  mesti sama . 
      * width , height gambar untuk diisi di URL IMAGE mesti sama dengan CONTAINER .
7- Dah siap . Preview dulu . Dah jadi baru save .
8- Kalau tak jadi , bagitahu Adi .



BYE


Post By Adie Putra @ Apr 2, 2012 | 1 Alien's

Blogger nabihah ishak said...

x jumpe cod
saye gune denim tempate

 

Post a Comment