"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
Open link new tab
*comelkan ELMO tuh :)

ASSALAMUALAIKUM + SELAMAT TENGAH HARI

Ok , hari ini Adi nak buat tuto yang simple tp berguna . Mybe ? Hahaha . Rasanya sume orang da tahu kowt . Tak apa Adi just nak share jugak untuk bloggers-bloggers yang baru nak menjinak-jinak dengan blogskin ni . Ni, untuk blogskin atau classic templete saja tau..Jom mulakan :

1- Pergi ke Darshboard > Templete .
2- Cari kod di bawah ni :

<head>

3- Dah jumpa . Adi rasa kod ni selalunya ada kat bahagian atas .
4- Ambil kod kat bawah ni dan pastekan dibawah <head> tadi .

<base target='_blank'/> 

5- Dah siap , korang preview dulu dan cuba tekan link di blog korang . Kalau da jadi tpok tangan tau .

Hahhaha , senang jer kan tutorial ni ? Kalau tak jadi bagitahu Adi tau .

BYE



Post By Adie Putra @ Mar 24, 2012 | 2 Alien's

Blogger cik Umienorafizzah said...

kat mana dpt gamba elmo tu? kedai tu kat mana?? aggghhh, geram gile ok! :)

 
Blogger Adi Putra said...

hahaha , nth erk ? ni Adi amk kat weheartit larh .

 

Post a Comment