"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
scrollbar new style

ASSLAMMUALAIKUM + SELAMAT PETANG 

Hi korang , korang tengah wat pa tuh ? Adi boring gler la hari ni , mana taknye , nak tgk tv , tv pon rosak ! Geram gler . Ok , Adi tak nak buang masa , Adi sebenarnya nak ajar korang buad scroll bar yg macam Adi ni . New Style kan ? Hahaha . Korang faham tak ? Lau tak faham meyh tgk bawah .

Klik untuk mengembang

Untul pengetahuan korang , ini lain skit dr yang lain dan ni jugak untuk semua templete . Jom start .

1- Pergi ke page korang untuk edit kod HTML korang;
  
Pengguna blogskin/classic templete : Dashboard > Templete ;
Pengguna denim/designer : Darshboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget ;

2- Ctrl + F code ::-webkit-scrollbar { di blog korang ;

3- Copy semua code yang Adi bagi di bawah ni dan gantikan dengan code ::-webkit-scrollbar { tadi ;

::-webkit-scrollbar {
width: 7px;
height: 7px;
}
::-webkit-scrollbar-button:start:decrement, ::-webkit-scrollbar-button:end:increment  {
height:10px;
width:10px;
display:block;
background:#9838B0;
border: 1px solid #fff;
}
::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color: #2E0738;
border: 3px solid #F9F7FA;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
background-color: #9838B0;
border: 1px solid #fff;
}

Nota kepala :

::-webkit-scrollbar-track-piece  { : untuk background dia ;
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal { : untuk button dia
::-webkit-scrollbar-button:start:decrement, ::-webkit-scrollbar-button:end:increment  { : untuk button up and down ;


4- Preview dulu sebelom save tau ! 

Kalau tak faham g tau . Hope dapat bantu korang untuk cntikkan blog ,


Post By Adie Putra @ Feb 19, 2012 | 0 Alien's

Post a Comment