"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
cara daftar ChurChurpie

ASSALAMMUALAIKUM + SELAMAT TENGAH HARI

Hai , dalam lamakan Adi tak buat tutorial . Ok , hari ni Adi muncul kembali membuat tutorial . Tutorial hari ni , Adi buat cara-cara mendaftar CHURP-CHURP yg tengah popular sekarang ni . ChurpChup ni berbaloi tau , kte goyang kaki jer , da dpt wit , heee .

1- Kalau korang nak daftar ! Klik gambar kat bwah ni ok . 


2- Lepas tu , dia akan kluar mcm ni di sudut ats page tuh !


So , korang pilih larh , nak sign-up dr FACEBOOK or TWITTER

3- Kalau korang nak sign-up by FACEBOOK , dia akan kluar page macam ni .

Klik untuk mengembang

Korang masukkan e-mail dan password facebook korang ok .

4- Then selepas selesai sign-in , dia akan keluar page macam ni , korang klik ALLOW or BENRKAN jer .

Klik untuk mengembang

5- Lepas tuh , akan keluar step 1 kan , korang klik jer AUTHORIZE WITH FACEBOOK .

Klik untuk mengembang

6- Pada step yang ke-2 , dia akan keluar macam gambar di bawah ,


Klik untuk mengembang 


Korang klik AUTHORIZE WITH TWITTER kalau nak , klik SKIP kalau tak nak ,

7- Step yang ke-tiga korang check e-mail korang , then masokkan ap yg patut .

Klik untuk mengembang

8- korang scroll kebawah pada step yang ke-7 tadi , akan jumpa macam gambr d bwah ni ,

Klik untuk mengembang 

Korang masukkan larh personal url churpchurp korang , jgn lpe klik I UNDERSTAND tuh , 
dan terus klik UPDATE ok .

9- Ok , da siap pun acc korang , Jangan lupe share IKLAN di dalam tuh d FACEBOOK atau BLOG ok .

Nota kepala : Kalau tak faham bole tnye ok . Peace 

Banyak membantu Kak Ziera .

 / BYE /



Post By Adie Putra @ Feb 19, 2012 | 0 Alien's

Post a Comment