"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
cute mini MP3 player

/ ASSALAMMUALAIKUM + SELAMAT MALAM /

Ok , tadi masa Adi promote segmen Adi kat satu group ni , tetiba ada orang request cute MP3 macam Adi nyer tuh , Ok , jom start .

Klik untuk pertumbuhan

1- Pergi ke websitenye . Klik SINI . Then korang terus tekan button "GENERATOR" .


Klik untuk pertumbuhan

2- Masukkan URL lagu , pergi SINI . Then korang cari lagu yang korang nak kat SEARCH BOX .
Tak faham , tgk bwah .

Klik untuk pertumbuhan

3- Bila dah keluar result dia , klik aje tajuk lagu tuh , then dia akn kluar page mcm ni .

Klik untuk pertumbuhan

4- Then , korrang scroll ke bawah sampai jumpa "HTML Embed" mcm kat bw ni .
Korang pilh code yg mcm Adi kotakkan tuh , start dr HTTP dan berakhir MP3 .

Klik untuk tumbesaran

5- Da pilih url lagu yang kita nak , masukkan balik di tempat yang dia nak , mcm kat bwh ni 

klik untuk pertumbuhan

6- Klik button General sebelah "GENERATOR" tu . Macam kat bawah ni 

Klik untuk pertumbuhan

Klik untuk pertumbuhan

7- Korang buat la satu satu , buat lagi cantik ,

8- Korang copy semua HTML code tuh , mcm kat bwh ni dan paste kat sidebar korang 

Klik untuk pertumbuhan

Nota kepala : 
1- Preview dulu sebelum save .
2- Tak faham tanya oke 


Thx to Kak Ziera


Post By Adie Putra @ Feb 19, 2012 | 2 Alien's

Blogger mOha are-qil said...

knpe saya buat x jd erk?? :(

 
Blogger Adi Putra said...

yang mana anda tidak faham ?

 

Post a Comment