"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
tutorial : adding followers box

ASSALAMMUALAIKUM + SELAMAT PETANG 

salam semua . Rasanya macam best pulak buad TUTORIAL 2 kali berturut-turut . Hehehe . Kali ni pulak Adi nak wat macam nama nal letak FOLLOWER BOX kat dalam blogskin .

Tuto no paling senag bagi Adi , Adi rasa bagi korang pun senang . Oke , Jom buat .

1- Korang kene pergi web sini dan sini .
2- Then korang kene klik "Get Started" kat atas page tuh .
3- Kalau korang belum ada acc , korang isi jer ap yang patot then klik "Continue" .

Klik untuk mengembang

4- Lepas tu , korang tekan " Add The Member Gadget" .


Klik untuk mengembang 


5- Korang ada nampak tiga kategori .

First "Choose The Gadget Size" mcm kat bawah ni

Klik untuk mengembang

Second "Choose Colours" mcm gambar kat bawah ni 

Klik untuk mengembang

Third "Create The HTML code" mcm gmbr kat bawah ni 

Klik untuk mengembang 

6- Korang tekan GENERATE CODE pada step-3 td . untuk dapat kan HTML CODE . mcm kat bwh ni

Klik untuk mengembang

Ok , da habis . Senang jek kan ? Korang nkne pastikan WIDTH nya tak lebih dr sidebar oke :)

Little helps Kak Ziera

/ BYE /


Post By Adie Putra @ Feb 19, 2012 | 9 Alien's

Blogger amy syahiera said...

hewhew , nak buat jugakk !
paste code kat html kn ?

 
Blogger Adi Putra said...

@ amy syahiera yup :)

 
Blogger amy syahiera said...

thanx !
chop ! memang awal2 dea tak ade follower ea dalam kotak tu ?

 
Blogger Adi Putra said...

amy syahiera ada lah , kau jgn buad yang baru , kat kiri bawah nnt ada nme blog kau , so kau klik ctu jer . nnt dia kluar follower kau yg ada skarang ni

 
Blogger amy syahiera said...

aku test jap ye

 
Blogger amy syahiera said...

da putus ase . haha
thanx utk tunjuk ajar walopon aku xwt . lain kly aku wt ye :D

 
Blogger Adi Putra said...

@ amy syahiera ouh , ok .

 
Blogger Liesa Azemi said...

Kenape dh tkley buat eh?

 
Blogger Adi Putra said...

apa yang ak boleh ? cakap lah , nnt Adi tgk balk

 

Post a Comment