"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
cara guna blogskin
hi ... kali ni Adi nak buat tutorial cara guna blogskin . Adi buat x semestinya Adi guna .
nak edit blogskin ni memang banyak x sama . tapi senang nak letak..hee~
tapi sebelom nak buat ,lebih baik korang backup templete lama . takot x menjadi plak .




 Design > edit HTML > scroll bawah > click Revert to Classic Template 



nnt akan jadi macam kat bwh ni bila da tekan 
[ Revert to Classic Templete ]


then . tekan [SINI] untuk pergi ke BLOGSKIN .
da pergi ,,akan keluar macam kat bwh ni.


then . korang pilih la blogskin yang korang suke.. 
sebelom tuh korang leh PREVIEW dulu sebelom nak pilih .
tgk bwh cara preview dan pilih :


da download . korang akan dpt code mcm ni :


copy semua code tuh . dan paste kat blogger anda td.
jgn lpe padam code lama .
x tahu mcm mme nak letak . tgk bawah :



dan sekrang blogskin tuh da lekat kat blog korang ..
korang just edit la apa .spt :
   #header
   #titile
   #apa2 lg ..


so ..PREVIEW dulu dan SAVE ...

yang membantu : 
     blog kak fiza ~









Post By Adie Putra @ Oct 22, 2011 | 0 Alien's

Post a Comment