"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
TUTORIAL background sidebar title
hurms . bulan bulan pose ni Adi nak wat TUTORIAL la .
dapat pahala kan kalau menolong orang ! heeeeeee .
hurms arini Adi nak buat TUTORIAL BACKGROUND SIDEBAR TITLE !
hurms . anda tahu x ? Adi x da sample la nak tunjukkan :)
sorry . oke kte mulakan !


firstly macam biasa korang gi design >> edit html >> tick expand widget template

lepas tue korang carik code ni

h2 {
dah jumpa ?

tak jumpa ? cuba code ni pulak .
.sidebar h2 {
dah jumpa ?

bila korang scroll bawah sikit korang akan jumpa color:$sidebarcolor;

then copy code kat bawah ni
background: url("URL GAMBAR");repeat ;
paste code yang korang copy tadi dekatbawah color:$sidebarcolor; tadi.

lepas tu, preview . bila dah okay, save & done.

kalau korang taknak guna gambar, nak guna color je, buang code
url("URL GAMBAR");


lepas tue ganti dengan code color yang korang nak

p/s kalau jadi bagitau ye, kalau tak jadi pun bagitau jugak.


Post By Adie Putra @ Aug 8, 2011 | 0 Alien's

Post a Comment