"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
cara ringankan blog!!

Hari itu, kawan Adi kata blog Adi ini berat susah nak LOADING..haa~Mybe sebab banyak sagt widget2 yang menyemak .. Adi nak try wat code . Memang berbaloi . Adi rasa blog Adi ni ringan semacam jer . Korang kene try jugak tau . Amik code kat bwh nie :] 

Caranya begini : jQuery widget


    1. Login ke Blogspot .

    2. Klik Layout / Design> Add a Gadget >HTML/Javascript .


    3. Copy code di bawah ini dan PASTE kedalamnya, tajuknye x yah lar .




<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>
Cara yang paling mudah adalah dengan cara manual seperti ini...mujarab!

#Sign in Blogger>clik layout/design>page elements>edit di Post Blog
Pada Number of posts on main page:...Korang kurangkan la . Jangan lebih 5 kalau boleh .

# Lagi satu, buangla widget-widget yang tak diperlukan.Macam widget clock, Adi rasa tak perlu..kat bawah screen laptop pun ada jamkan..



# Dulu Adi ada letak widget ala-ala salji atau daun yang gugur dari atas..memang cantik tapi menyusahkan reader..


# Benda-benda yang berblink2 memang memberatkan..so tak payah letak. Kalau nak letak kurangkan pengunaannya..








Post By Adie Putra @ Jul 5, 2011 | 2 Alien's

Blogger Khaira syg said...

Uiii ? Waahh , bbaloii ♥ .. Tq eyh ^_^

 
Blogger Adi Putra said...

ok2

 

Post a Comment