"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
Tutorial 10 : Ikon Gerak-Gerak Dalam Shoutbox
Hai assalamualaikum semua! Tutorial ni saye buat khas untuk orang yang suka benda gerak-gerak je tau, yang tak suka gerak-gerak boleh pegi main jauh-jauh ataupun duduk diam-diam je depan laptop hehe. Ramai yang dah tau tapi ramai jugak yang tak tahu macam mane nak buat so kat sini saye tunjukkan step by step ye siape yang macam dah tau sikit-sikit boleh skip je step yang ade, boleh?   

Step 1. Mula-mula kena ada akaun Shoutmix 
*saye rase semua orang pun dah ade kan kan..

Step 2. Login akaun Shoutmix itu

Step 3. Pergi Settings > Smileys 
*contoh macam kat kat bawah ni 


Step 4. Smiley image URL > Code > Add > Save settings


*Smiley image URL korang boleh godek-godek dekat Glitter-Graphics atau pun dekat Funny emoticons
*URL yang korang pilih tu make sure ada http:// dengan .gif kat belakang dia lebih kurang macam ni tau tau

    http://dl8.glitter-graphics.net/pub/39/39368n1b2x3prdz.gif

*Masukkan Code. Code ni kira macam magic word la. Cehceh pepandai je kau bagi nama haha lantak kan saje, ini tutorial haku yang punye. Ok magic word, kononnya korang nak 'singgah'  jadi magic word maknanya bila ada visitor taip 'singgah' dalam Shoutbox, URL yang korang pilih tu akan keluar, ting! Ok, faham tak yang ni?

*Lepas tu klik Add tengok ade tak benda gerak-gerak tu kalau salah maknanya code yang korang letak tu dah salah. So kena check balik ok?

*Last sekali, Save settings. Bereh!

Step 5. Eh, lepas tu kalau nak adjust kaler ke, size ke pepandailah bajet ye. Kalau tak reti jugak bagitahu nanti saye buatkan tutorial lain. Hamboi manja betul semua nak kena tunjuk ye. 

Step 6. Laaaast sekali. Eh, bukan tadi dah last ke hehe. Ok ni betul-betul last, copy embeded code dan tempek dekat sidebar, okeng? Yang ni semua orang pun tahu kan kan kan saje je nak tambah nombor bagi nampak banyak sikit ha ha.

Sebarang masalah tidak akan dilayan huahua. Eh tak, opkoslah korang dialu-alukan untuk bertanya di ruangan comment ye, saye tak makan orang punya hehe selamat mencuba! 



Post By Adie Putra @ Jun 22, 2011 | 0 Alien's

Post a Comment