"FlawwLess"




Hey There

Currently : { } here.

Taggie
  • Jgn guna kata yang kasar
  • Jgn spam mesej anda

Follower(s)

Follow @adieputra_r
Thanks for following. Sila, tinggalkan link blog anda di Cbox untuk saya follow balik. Jika tak, saya tak boleh follow balik :)

ARCHIEVE

CREDIT
Templete by : X
Tutorial : X X X
Thanks for them. Jika saya tidak credit ke awak, awak dan awak. Sila beritahu Adie tau. Sorry :3
Favicon




Today Adi akan buat tutorial favicon... tahu x favicon tu ape??

ala..yang lambang blogger kat tepi nama blog anda tuh ,,itulah namanya favicon.. 
ok.. korang tahu x cm na nak wat?? jom follow...


1) pergi ke design>edit html>tick expand widget
2) tekan ctrl+f dan CARI code ni 
</head>
3) then COPY code bawah ni plak
<link href='URL GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
4) paste kan ATAS code  </head>


5) Siap! preview and save...




* Perkataan URL GAMBAR tu korang letak DIRECT LINK gambar yang korang nak... korang boleh ambil pelbagai favicon di GLITTER korang cuma copy direct link je dan paste kan ke URL GAMBAR..


Post By Adie Putra @ Jun 19, 2011 | 0 Alien's

Post a Comment